Három lépésben egy nagyon egyszerű, de hasznos gyakorlat az idős gyümölcsfák ápolásához és metszéséhez.
Alávágásnak hívjuk az első, alulról ejtett vágást, amit az ág feléig fűrészelünk be. Ez a legfontosabb lépés a nehéz és nagy ágak levágása előtt. Ha ezt nem tennénk meg, akkor a levágandó ág súlya alatt beleszakítanánk a gyümölcsfa törzsébe vagy a vázágba. A beszakadt seb pedig a kórokozók és károsítók melegágya lenne gyengítve a fa kondicióját.
A második vágást felülről és az alávágásnál kijebb ejtjük meg. Ezúttal már teljesen átvágjuk az ágat.
Ha nem akarunk további hajtásokat a kezelt részen, akkor ággyűrűre vágjuk vissza a megmaradt csonkot. Ha szeretnénk további kihajtásokat, akkor hagyunk egy pici csonkot, amelynek a rejtett rügyei aktivizálódnak. A vágott felületet mindkét esetben fagéllel fedjük le.
"A vágott felületet mindkét esetben fagéllel fedjük le."
Metszésoktatás
Kérjen időpontot telefonon!
+36 30 29 28 112
info@fokertesz.hu
Ne maradjon Magyarországon zöldfelület jó gazda nélkül!
Hasznos volt a cikk? Kérlek egy megosztással segíts, hogy minél több kertészhez eljusson ez az információ