IV. Faápoló Magyar Bajnokság Budapesten, a Városmajorban

A Főkert Nonprofit Zrt kezelésében álló budapesti Városmajor fái nyerték a IV.. Faápoló Magyar Bajnokság megrendezését 2018. augusztus 24-26. között.  A versenyek állomásai a mindennapi munkát mutatják be a nagyközönségnek.  A világon nagyon sok országban tartanak versenyeket, sőt Európa- és Világbajnokság is van.

Mindenkinek ajánlom ezt a programot, akik a környéken járnak. De! Főleg azoknak önkörmányzatoknak, tankerületeknek és kastélyparkoknak,  akik fontosnak tartják a megfontolt parkfenntartást. 

Az élménybeszámolókat szívesen várom az info@fokertesz.hu címre. :)

A hosszútávú zöldefelület-gazdálkodás egyik (ha nem a legfontosabb) célja a parkok, és azon belül a növények ápolása és fenntartása. A fenntartási munkák leglátványosabb része a nagy fák ápolása, amelyet a faápoló (arborísta) végez.

Szerencsére az elmúlt években már egyre több városunkban cél lett ez a tevékenység, amely általában favizsgálatból és faápolásból áll..

Ezt a pozítív jelenséget jelzi, hogy idén már negyedik alkalommal rendezik meg a IV. Faápoló Magyar Bajnokságot, amelyet a Magyar Faápolók Egyesülete honosított meg Magyarországon. Az első két versenyt Szegeden tartották. Azonban a csapatok növekvő számának és az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően 2017-ben és idén Budapesten a Főkert ad otthont a versenynek.

"A versenyzők idén is a Nemzetközi Faápoló Szövetség (International Society of Arboriculture) által kiállított szabályrendszer alapján, öt versenyállomáson mérettetik meg magukat, az állomások lényege a mindennapi faápoló munka bemutatása. Az öt versenyállomás az imitált munkamászás, társmentés, biztosított gyorsmászás, footlock és a dobózsinór-dobás. Fontos kiemelni, hogy a feladatok során fakivágásra nem kerül sor!  

A rendezvény a favédelmi-, faápolási módszerek népszerűsítését, elfogadtatását szolgálja mind a szakma, mind a civil szervezetek körében. További cél, hogy a fővárosi fákat érintő kérdésekkel kapcsolatban érzékenyebb lakosság is bepillantást nyerhessen a modern faápolás tudományába."-írta  a Főkert.

A parkok életciklusáról a következő bejegyzésemben lesz szó.

Fakataszter készítése

Kérjen időpontot telefonon!

+36 30 29 28 112

info@fokertesz.hu


Ne maradjon Magyarországon zöldfelület jó gazda nélkül!

Hasznos volt a cikk? Kérlek egy megosztással segíts, hogy minél több kertészhez eljusson ez az információ


Szolgáltatások

Tekintse meg szolgáltatásaimat!