32 fok árnyékban, de hol van itt fa?*-avagy miért egyre fontosabb a fakataszter?

A zöldadatbázis a zöldfelület-gazdálkodás szerves része. Zöldadatbázis például a fakataszter is. Ebben a bejegyzésben röviden bemutatom a fakataszter fontosságát a globális felmelegedés apropójaként. Céltudatos környezettudatosság következik.

A fakataszter a városokban, falvakban található (közterületi) fákat gyűjti össze egy adatbázisba. A sorfák és parkfák száma a néhány tíztől a több tíz-százezres darabig terjedhet településtől függően.

Többféle fakataszter létezik: az egyszerű papíralapú listától a legmodernebb szoftverekig fafajra (például virágos kőris-Fraxinus ornus) és fajtára (gömb kőris-Fraxinus ornus `Mecsek´) lebontva.

A fakataszter segítségével figyelemmel kísérhetjük a fák egészségügyi állapotát, továbbá időben megszervezhetjük a kisebb és nagyobb munkákat az adott településen: a fák metszését, növényvédelmét, odú kezelését, statikai megerősítését, pótlásokat. Természetesen így időben elkülöníthetjük rájuk a várható költségeket.

Az index.hu oldalon közölt globális felmelegedésről szóló cikk közvetetten mutat rá arra, hogy miért lesz kiemelten fontos a fák fenntartása a városokban, falvakban.

Fakataszter készítése

Kérjen időpontot telefonon!

+36 30 29 28 112

info@fokertesz.hu


Ne maradjon Magyarországon zöldfelület jó gazda nélkül!

Hasznos volt a cikk? Kérlek egy megosztással segíts, hogy minél több kertészhez eljusson ez az információ

*Rejtő után szabadon

 


Szolgáltatások

Tekintse meg szolgáltatásaimat!